Illustratie voor overheidscommunicatie

Illustratie kan ervoor zorgen dat de bezoeker van een website informatie beter kan begrijpen en onthouden. Ze ondersteunen, verduidelijken en versterken de tekst. Illustraties in overheidscommunicatie zijn meer dan decoratief.

Samenwerken, samen investeren

Gemeente Westland heeft het voortouw genomen in het ontwikkelen van onze illustratieset voor overheidscommunicatie. Inmiddels heeft gemeente Medemblik zes illustraties laten ontwikkelen voor hun sociaal loket. Wil jij ook bijdragen aan deze set? dat kan door ons een illustratie te laten maken. Als blijk van waardering ontvang je niet alleen jouw eigen illustratie, maar krijg je ook alle eerder ontwikkelde illustraties, afgestemd op jouw huisstijlkleuren. Op deze manier kunnen we gezamenlijk werken aan een uitgebreide illustratieset die vrijgegeven zal worden onder de Creative Commons-licentie CC BY-SA 4.0. Deze licentie is gelijk met wat we hoe we de OpenGemeenten iconenset hebben vrijgegeven. De illustraties worden als png en pdf opgeleverd en kunnen dus ook voor drukwerk worden gebruikt.

Om dit project te realiseren, werken we samen met Pony Design Club, een creatief bureau dat gespecialiseerd is in illustratie en design.

Doe mee met dit initiatief en draag bij aan toegankelijke overheidscommunicatie! Heb jij voor een specifiek onderwerp illustraties nodig? Stuur een e-mail naar martijn@opengemeenten.nl

Thema's en illustraties

Dit zijn de illustraties die we tot nu toe hebben opgeleverd.

Afval en huisvuil

Belastingen

Bouwen en verbouwen

Dagbesteding

Geboorte en overlijden

Huishouden

Hulp en ondersteuning

Jaarwisseling

Melding maken

Mobiliteit

Ondernemers

Opgroeien

Paspoort ID rijbewijs

Subsidies

Toeslagen vergoedingen en bijdragen

Trouwen partnerschap en echtscheiding

Uittreksels

Verhuizen

Verkiezingen

Werk, uitkering en inkomen

Wonen