Illustratie voor overheidscommunicatie

Illustratie kan ervoor zorgen dat de bezoeker van een website informatie beter kan begrijpen en onthouden. Ze ondersteunen, verduidelijken en versterken de tekst. Illustraties in overheidscommunicatie zijn meer dan decoratief.

Samenwerken, samen investeren

Gemeente Westland heeft het voortouw genomen in het ontwikkelen van onze illustratieset voor overheidscommunicatie. Wil jij bijdragen aan deze set? dat kan door ons een illustratie te laten maken. Als blijk van waardering ontvang je niet alleen jouw eigen illustratie, maar krijg je ook alle eerder ontwikkelde illustraties, afgestemd op jouw huisstijlkleuren. Op deze manier kunnen we gezamenlijk werken aan een uitgebreide illustratieset die uiteindelijk vrijgegeven zal worden onder de Creative Commons-licentie CC BY-SA 4.0. Dit is vergelijkbaar met wat we eerder hebben gedaan met de OpenGemeenten iconenset. Doe mee met dit initiatief en draag bij aan toegankelijke overheidscommunicatie!

Om dit project te realiseren, werken we nauw samen met Pony Design Club, een creatief bureau dat gespecialiseerd is in illustratie en design.

Thema's en illustraties

Hier onder vind je de illustraties die tot nu toe zijn opgelevert. Van ieder thema leveren we twee versies op, een medium variant om in cards te plaatsen en een large variant om in een 'spotlight' of op een detailpagina te plaatsen. De illustraties worden als png en pdf opgelevert en kunnen dus voor drukwerk gebruikt worden. Heb jij voor een specifiek onderwerp illustraties nodig? Stuur een e-mail naar martijn@opengemeenten.nl

Afval en huisvuil

Belastingen

Geboorte en overlijden

Gemeentehuis Westland

Hulp en ondersteuning

Jaarwisseling

Melding maken

Ondernemers

Paspoort ID rijbewijs

Subsidies

Toeslagen vergoedingen en bijdragen

Trouwen partnerschap en echtscheiding

Uitreksels

Verhuizen

Verkiezingen

Werk uitkering en inkomen

Wonen bouwen verbouwen